Das war einmal.

Waarde lezer,

Als u dit leest zijn alle artikelen vernietigd, en is dit blog van een sprankelend opiniemedium veranderd in een treurig kasplantje. U kunt dit artikel zien als ons definitieve afscheid.

In dit laatste artikel verklaren wij de oorsprong van deze blog: De Waarheid achter de Feiten van De Stem van het Volk.

Deze blog is opgericht door twee maatschappijkritische lieden, die bij wijze van een experiment wilden testen of mensen alles wat ze zien/lezen/horen slikken als zoete koek. Wij richten ons hiermee op de complotdenkers die de normale media niet meer vertrouwen. Door een combinatie van ongeloofwaardige complottheorieën en extreem populistische stukjes over bijvoorbeeld ontwikkelingshulp te schrijven, hebben we het onmogelijke gepresteerd: we hebben een blog gemaakt dat zowel door moslims als door PVV’ers als ‘de waarheid’ geloofd wordt. U (de lezer) slikt de meest ongeloofwaardige artikelen als zoete koek. Zonder er ook maar enigszins kritisch over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan ons beruchte artikel over IS; een slap samenraapsel van geruchten, slechte plaatjes en links naar onbetrouwbare bronnen. Toch werd dit artikel meer dan 100.000 keer gelezen, en duizenden keren gedeeld op Facebook.

Hoewel al jaren in de zijbalk te lezen viel dat onze artikelen satirisch zijn, viel bijna niemand dit op.

De uitkomst van ons ‘experiment’ is, ironisch genoeg, dat steeds meer mensen de media niet meer vertrouwen, maar in plaats van dat ze zelf gaan nadenken over hoe het werkelijk zit, vertrouwen ze blindelings in elke willekeurige idioot met een internetverbinding en een .tk domein.

Is dan alles gelogen? Nee, natuurlijk niet. Ook wij twijfelen aan de rol van de VS in het Midden-Oosten. Ook wij hebben een hekel aan feministen, Quinsy Gario en Jesse ‘Snotneus’ Klaver. Ook wij vragen ons af of er wel eerlijk bericht wordt over Poetin en Oekraïne. Ook wij vragen ons af of de media nog wel een eerlijk beeld geven van wat er in de wereld gebeurd. Maar de antwoorden op deze vragen vind je niet op internet. Het internet valt net zo makkelijk te manipuleren als de reguliere media. Beter kun je de geschiedenisboeken openslaan, en zien hoe de machthebbers het volk vroeger manipuleerden. Waarom zou wat er vroeger gebeurde nu niet meer gebeuren? Wie het verleden kent, begrijpt het heden en kent de toekomst.

Wij wensen u veel succes met het zoeken naar uw eigen waarheid. Hier vind u hem in ieder geval niet (meer).

— Voor de laatste maal: hoofdredacteurs MH & MV


Wij willen de volgende mensen bedanken voor hun steun, bijdrage en/of vertrouwen:

 • FV, stagiair. – Bedankt voor je middelmatige inzet, en veel succes met je carrière bij de Tina.
 • Boblafrance – Bob, we bedoelden het niet slecht. Bedankt voor het fijne contact.
 • Patricia73 – In navolging van jouw bemoedigende woorden zetten wij onder deze laatste post de comments aan. Leef je uit!
 • Lotte – Het waren de kleine dingen die het ‘m deden.
 • Boze moslims – bedankt voor de steun, vooral op marokko.nl
 • Boze PVV’ers – we hebben hard om jullie gelachen. Daar kunnen jullie ook niets aan doen.
 • De EU – jullie maakten het ons wel érg makkelijk…
 • Sylvana Simons – gelukkig had je zelf snel door dat de bitterbalcoupe echt niet kon
 • En ten slotte, onze spirituele knuffelbeer Sonia Pereira, door ons liefkozend omgedoopt tot geitenwollensokkenbakfietsmoederlesbo ©
Advertenties

One comment

 1. Geweldig dat jullie deze site dus hadden opgericht als test, en hoeveel mensen er wel niet in zijn getrapt ongelofelijk.

  Ik reageerde standvastig op de post mbt Isis die u nu ook beschrijft, het artikel waar vooral de moslims meteen in geloofden en deze massaal gingen delen op hun fb. Maar ook op linkse pagina’s kwam ik hem vaak tegen.
  Ik echter bleef standvastig volhouden en overtuigd dat het leugens waren Isis is niet opgezet door joden al willen vele moslims dit uiteraard heel graag geloven.

  Ik ben geen PVV-er nooit zal hij mijn stem krijgen waarschijnlijk dacht men dit wel van mij aangezien ik het zo opneem voor de joden en mij zo verwoorde met feiten uit de Koran.

  Ik wil even benoemen ik ben geen anti islam ik
  ben anti salafisme en wahabisme anti strenge en radicale islam maar iedereen die goed na denkt zou hier tegen moeten zijn.

  Hervorming van de islam in het westen dan pas kan er echt een goede vorm van integratie en samenleven ontstaan en dat is wat we allemaal willen toch.

  Top gedaan sitebeheerder en medewerkers zo zie je maar weer de waarheid wordt al snel voor waarheid aangenomen door mensen die niet verder kijken dan een goed geschreven tekst.

  Jammer is wel dat wederom de joden een slechte naam kregen zij moeten toch echt een keer met rust gelaten worden, een optie voor de eerste hervorming in de Koran ” verwijder alle verwijzingen van haat jegens de zaterdagsmensen en uiteraard de zondagsmensen voor moslims de ongelovigen ”
  Het christendom heeft een hervorming doorgemaakt dit kan de islam vast en zeker ook.

  Groet Patricia

  Like

Comments

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s