De Stem van het Volk – De Waarheid achter de Feiten

Waarde lezer,

Gefeliciteerd! U kijkt verder dan uw neus lang is, en hebt deze geheime pagina gevonden. Waren er maar meer mensen zo slim als u.

Op deze pagina verklaren wij de oorsprong van deze blog: De Waarheid achter de Feiten van De Stem van het Volk.

Deze blog is opgericht door twee maatschappijkritische lieden, die bij wijze van een experiment wilden testen of mensen alles wat ze zien/lezen/horen slikken als zoete koek. Wij richten ons hiermee op de complotdenkers niet de normale media niet meer vertrouwen. Door een combinatie van ongeloofwaardige complotheorieën en extreem populistische stukjes over bijvoorbeeld ontwikkelingshulp te schrijven, hebben we het onmogelijke gepresteerd: we hebben een blog gemaakt dat zowel door moslims als door PVV’ers als ‘de waarheid’ geloofd wordt. U (de lezer) slikt de meest ongeloofwaardige artikelen als zoete koek. Zonder er ook maar enigszins kritisch over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan ons beruchte artikel over IS; een slap samenraapsel van geruchten, slechte plaatjes en links naar onbetrouwbare bronnen. Toch werd dit artikel meer dan 100.000 keer gelezen, en duizenden keren gedeeld op Facebook.

Hoewel al jaren in de zijbalk te lezen valt dat onze artikelen satirisch zijn, viel bijna niemand dit op.

De uitkomst van ons ‘experiment’ is, ironisch genoeg, dat steeds meer mensen de media niet meer vertrouwen, maar in plaats van dat ze zelf gaan nadenken over hoe het werkelijk zit, vertrouwen ze blindelings in elke willekeurige idioot met een internetverbinding en een .tk domein.

Is dan alles gelogen? Nee, natuurlijk niet. Ook wij twijfelen aan de rol van de VS in het Midden-Oosten. Ook wij hebben een hekel aan feministen, Quinsy Gario en Jesse ‘Snotneus’ Klaver. Ook wij vragen ons af of er wel eerlijk bericht wordt over Poetin en Oekraïne. Ook wij vragen ons af of de media nog wel een eerlijk beeld geven van wat er in de wereld gebeurd. Maar de antwoorden op deze vragen vind je niet op internet. Het internet valt net zo makkelijk te manipuleren als de reguliere media. Beter kun je de geschiedenisboeken openslaan, en zien hoe de machthebbers het volk vroeger manipuleerden. Waarom zou wat er vroeger gebeurde nu niet meer gebeuren? Wie het verleden kent, begrijpt het heden en kent de toekomst.

Wij wensen u veel succes met het zoeken naar uw eigen waarheid. Hier vind u hem in ieder geval niet.

Advertenties